Over Gloria Maris 

In Gloria Maris kun je de wonderlijke schoonheid die de natuur onder water voortbrengt bekijken.
Je vindt er schelpen in de vele variaties, vormen en kleuren. Ook te zien is de bijzondere schelp de ‘Gloria Maris’, waarnaar het schelpenparadijs vernoemd is.

Stap eens binnen bij “het pareltje van Giethoorn” en droom weg in deze prachtige onderwaterwereld. Voor kinderen is een bezoek aan de galerie een ware beleving.

Waar vindt je ons ?

Het Schelpenparadijs ligt in het oude dorp Giethoorn, te midden van de vele vonders en bruggen, boerderijen en de smalle grachtjes. Gloria Maris bevindt zich direct aan de dorpsgracht in het centrum van Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’. 

Binnen vindt je een unieke collectie sieraden, gemaakt van parels en schelpen en diverse cadeau artikelen zoals woondecoraties en siervoorwerpen van en uit de zee.

Gloria Maris … een wereld apart!

Wat vinden we belangrijk?

In verleden was het normaal om schelpen en (zee)dieren te verzamelen en te laten zien door ze op te zetten. Je ziet dit terug in veel musea. Ook bij ons vind je een rariteiten kabinet waarin een aantal opgezette zeedieren te zien zijn en een uitgebreide expositie schelpen en fossielen.

Door het veranderende klimaat, overbevissing en andere menselijke invloeden moeten we steeds zorgvuldiger met de natuur omgaan. Wij zijn trots op de samenwerking met onder andere; Villaflor, Culture mix en Ariki, al deze partijen hebben duurzaamheid en fairtrade hoog in het vaandel staan. 

Zelf ontwerpen we zoetwaterparel- en schelpsieraden, deze zijn allemaal gekweekt. 

De Geschiedenis

Het pand van Gloria Maris was voorheen een bakkerij.  In 1979 is het van start gegaan als Schelpenmuseum/winkel van Cor en An Mul. 
Cor was een creatieve schelpenkunstenaar en gegrepen door de schoonheid van de schelpen. Hij verzamelde ze en hij zocht ze zelf op het strand.
Vervolgens maakte hij er prachtige bloemstukken van, hij was tot ver over de grenzen bekend om zijn originaliteit en creativiteit.
Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een schelpenparadijs en een begrip in Giethoorn.(⇓ foto Cor Mul)