Over Giethoorn

Het schilderachtige dorpje Giethoorn, gelegen in de Kop van Overijssel, is uitstekend geschikt voor een paar dagen weg of een dag uit. Het prachtige dorp is zo'n kleine 800 jaar oud en dankt haar oorsprong aan de afgraving van veen. Zo ontstonden de plassen, slootjes, meren en grachten. De fraaie boerderijtjes die het dorp rijk is, zijn op eilandjes gebouwd en niet bereikbaar met de auto. Dit maakt Giethoorn zo uniek. Niet voor niets wordt Giethoorn het 'Venetië van het Noorden' genoemd.

 U kunt genieten van de authentieke bruggen, de kleine vonders, de prachtige tuinen, pittoreske boerderijen, haar punters en het riet, omringd door water en gesitueerd in het prachtige meren- en natuurgebied De Wieden. Zo kan u uw bezoek aan Schelpengalerie Gloria Maris met een boottocht (het huren van een electrobootje of maken van een rondvaart) door Giethoorn combineren. Onze galerie is gelegen aan de dorpsgracht van het oude dorp. De vaarroute brengt u langs Gloria Maris en er is ruimte aan onze aanlegsteiger om uw bootje aan te meren.

 


Ook met de fiets of te voet, kunt u Giethoorn heel gemakkelijk ontdekken. De mooie natuur zal u in vervoering brengen. De wandel- en fietsroutes brengen u ten alle tijde aan het Binnenpad, daar waar Gloria Maris gevestigd is.

Tevens biedt Giethoorn tal van restaurantjes, die u een ruime keuze bieden. Schelpengalerie Gloria Maris bevindt zich naast Ristorante Fratelli, waar u overheerlijk Italiaans kunt eten. Grand Café de Fanfare, bekend van de film Fanfare, bevindt zich tegenover onze galerie.